Introductie: managementgame

Standaard

De intro van de minor bestond niet alleen uit een drankje doen in de Crazy Piano’s, maar betekende ook het spelen van een heuse managementgame. Er zijn meerdere varianten; zo heb je er een met een elektronica- of chocoladefabriek maar dit spel ging over een aanbieder van jeans. Vers van de pers, want we waren de eerste studenten die deze managementgame konden spelen.

Het is de bedoeling dat je vooraf een strategie kiest en hier het gehele spel aan vasthoudt. Je kunt bijvoorbeeld een prijsvechter worden of juist een bedrijf dat in het hoge segment opereert. Tijdens verschillende rondes in de managementgame moet je beslissingen nemen die bij je strategie en tactiek horen. Steeds komen er nieuwe mogelijkheden bij.

managementgame

Je moet bepalen wat de verkoopprijs wordt, hoeveel voorraad je neemt, wat je aan reclame doet, waar de jeans verkocht worden en of je medewerkers veel training geeft. Ook stel je een aantal graadmeters in die je als bedrijf belangrijk vindt. Als je de goede keuzes maakt kan dit uiteindelijk leiden tot een goede score en het winnen van de managementgame.

Wat deed Marks’ Pypen?

Onze groep, genaamd Marks’ Pypen, was een bedrijf dat zich hoog positioneerde en onder meer veel waarde hechtte aan merkloyaliteit en brand awareness. Om de strategie kracht bij te zetten waren de jeans alleen in exclusieve zaken te verkrijgen en was de verkoopprijs relatief hoog. Ook kregen medewerkers veel training zodat ze een goede service konden bieden.

Het bleek dat we een goede tactiek hanteerden want uiteindelijk kwamen we op de eerste plaats terecht. In de laatste twee rondes kwam daar geen verandering in waardoor we de management game wonnen.

Mening

De management is leuk om te spelen en zag er visueel beter uit dan een eerdere variant die ik heb gespeeld op de Fontys. Hier had je meer statistieken en mooie visualisaties over social media gebruik, marktverdeling etc. Wel vind ik het jammer dat een bedrijf niet failliet kan gaan in de managementgame en dus met een flink verlies het spel kan winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *