De mogelijkheden van nieuwe domeinextensies

Standaard

Om deze blogpost wat inzichtelijker te maken zal ik eerst uitleggen wat er bedoeld wordt met een domein- en domeinextensie. Een website is in 2014 (bijna) niet te missen voor een bedrijf want de doelgroep verlangt dat je online, op deze manier, te bereiken bent. Voordat je een website online kunt zetten moet je eerst een naam voor het webadres bedenken.

Het webadres, zoals roadconversion(.nl), wordt ook wel een domein(naam) genoemd. Je kunt een domeinnaam eenvoudig registreren bij een provider zoals Versio, TransIP of YourHosting. Vaak registreer je de naam voor een periode van één of twee jaar met de mogelijkheid tot verlengen. De domeinextensie is het achterste gedeelte van het domein zoals .nl, .com, .net of .eu.
Lees verder..

Introductie: managementgame

Standaard

De intro van de minor bestond niet alleen uit een drankje doen in de Crazy Piano’s, maar betekende ook het spelen van een heuse managementgame. Er zijn meerdere varianten; zo heb je er een met een elektronica- of chocoladefabriek maar dit spel ging over een aanbieder van jeans. Vers van de pers, want we waren de eerste studenten die deze managementgame konden spelen.

Het is de bedoeling dat je vooraf een strategie kiest en hier het gehele spel aan vasthoudt. Je kunt bijvoorbeeld een prijsvechter worden of juist een bedrijf dat in het hoge segment opereert. Tijdens verschillende rondes in de managementgame moet je beslissingen nemen die bij je strategie en tactiek horen. Steeds komen er nieuwe mogelijkheden bij.

managementgame

Lees verder..