Foursquare voor zakelijk gebruik

Standaard

Facebook en Twitter zijn inmiddels wel ‘ingeburgerd’ in de marketingstrategie van veel bedrijven maar er zijn tal van netwerken die onbenut blijven. Het kost te veel moeite om hiermee aan de slag te gaan of men weet simpelweg niet wat de mogelijkheden zijn. Deze platformen zijn wellicht minder populair maar daarmee zeker niet minder interessant voor je bedrijf.

Een sociaal netwerk dat nog te weinig wordt ingezet door bedrijven is Foursquare. Er zijn verschillende toepassingen en het aantal gebruikers liegt er ook niet om. Wellicht is dit dé kans om de mobiele gebruiker te bereiken, want het platform heeft een app voor bijna alle apparaten. In dit artikel vertel ik meer over Foursquare en hoe bedrijven dit kunnen inzetten.

Lees verder..

Is YouTube interessant voor mijn bedrijf?

Standaard

YouTube wordt door velen niet direct herkend als een sociaal netwerk, maar behoort wel degelijk tot deze groep, aangezien gebruikers eigen content kunnen creëren en uploaden. Het platform is in 2005 opgericht en is uitgegroeid tot de populairste videowebsite. Naar mijn mening zijn er genoeg mogelijkheden maar zijn bedrijven nog te weinig bezig met video.

Ondernemers zijn bang om te falen en denken dat hun video niet succesvol wordt of niet leuk wordt gevonden. YouTube zou wel tot de marketingstrategie moeten behoren omdat dit netwerk maandelijks door 1 miljard unieke gebruikers wordt bezocht. Uit recent onderzoek blijkt dat 7,1 miljoen Nederlanders het gebruiken, waarvan 1,1 miljoen zelfs dagelijks.

Voor bedrijven zijn er genoeg kansen, omdat YouTube op verschillende manieren ingezet kan worden. Daar over straks meer, want eerst vertel ik meer over de functies en het verdienmodel. De videowebsite verdient aan advertenties die in filmpjes worden getoond. Overigens worden deze opbrengsten met rechthebbenden van de beelden gedeeld om zo geen copyrightclaims te ontvangen.

Lees verder..

Waarom NUjij als inzetten online marketingtool?

Standaard

Het grote publiek zal NU.nl vooral kennen als een website waar ’24/7’ nieuws op wordt gepubliceerd. De oorspronkelijke website werd in 1999 opgericht maar is door de jaren heen natuurlijk vernieuwd en aangepast naar deze tijd. NU.nl is vaak een voorloper op de ontwikkelingen en had daarom ook al relatief snel een geoptimaliseerde applicatie voor tablets en mobiele telefoons.

Wat veel mensen niet weten is dat er naast de hoofdsite ook nog verschillende subpagina’s of extensies bestaan. In 2007 werden bijvoorbeeld NUzakelijk en NUsport geïntroduceerd. Daarnaast kwam er een gedeelte waar mensen nieuwsberichten kunnen aandragen en hierop kunnen reageren. Dat onderdeel staat beter bekend als NUjij en wordt nog steeds door bedrijven gebruikt.

Lees verder..

StumbleUpon inzetten voor meer traffic

Standaard

StumbleUpon is een social bookmark dienst die al sinds 2001 bestaat maar pas sinds 2012 echt populair begon te worden. Hoewel het platform vooral in de Verenigde Staten wordt gebruikt, zouden we er in Nederland toch rekening mee moeten houden. In de VS zou StumbleUpon bijvoorbeeld al meer traffic doorverwijzen dan Facebook.

Omdat het netwerk meer dan 25 miljoen gebruikers (april 2012) heeft, is het de moeite om te proberen of het voor je bedrijf of merk werkt. StumbleUpon kan een goede bron van traffic zijn naar een bepaalde pagina of website. In dit artikel vertel ik wat een gebruiker er allemaal mee kan doen en hoe je meer verkeer naar je website kunt krijgen.

Lees verder..

Partyflock: een interessant platform voor de evenementenbranche

Standaard

Partyflock werd in 2001 door een student opgericht en stond al snel bekend als de grootste online gemeenschap binnen de dance-scene van Nederland. Overigens weet ook publiek uit Italië, Frankrijk, Duitsland en België de website te vinden. Het platform wordt voornamelijk gebruikt door feest- en festivalgangers en deze komen vanuit de hele wereld naar Nederland voor de befaamde party’s.

In 2008 had Partyflock zo’n 400.000 bezoekers die regelmatig naar de website terugkeerden. Op dit moment zouden er maandelijks zo’n 1,5 miljoen mensen het platform bezoeken. Hoewel Partyflock veel mogelijkheden voor verdienmodellen heeft, wordt er alleen verdiend aan advertenties. Het gaat dan om ‘gewone’ reclame tot gerelateerde advertorials voor festivals.

Partyflock advertenties

Lees verder..

Hoe kan ik Snapchat inzetten voor mijn bedrijf?

Standaard

Snapchat was het afgelopen jaar een veel besproken applicatie. Niet alleen vanwege het feit dat de oprichters een bod van 3 miljard dollar afwezen, maar ook omdat het gebruik enorm toeneemt. Er wordt geschat dat de applicatie eind 2013 op 60 miljoen apparaten was geïnstalleerd. Hiervan zijn er 30 miljoen actieve gebruikers die dagelijks meer dan 400 miljoen ‘Snapchats’ verzenden.

snapchatOpvallend is dat de start-up het bod van 3 miljard dollar afwees aangezien er op dit moment geen verdienmodel is. Er worden geen advertenties getoond en er zijn geen mogelijkheden voor een (betaald) premium account. CEO Evan Spiegel maakte overigens wel bekend dat er in de toekomst een shop komt voor in-app aankopen en dat men op dit moment experimenteert.
Lees verder..

Wat kunnen bedrijven met Google+?

Standaard

Google+ werd in juni 2011 in de markt gezet om te kunnen concurreren met netwerken zoals Facebook, Hyves en Twitter. Aan het eind van dat jaar had het sociale medium 60 miljoen gebruikers, wat na een jaar opliep tot 250 miljoen. Recentelijk maakte Google bekend dat haar sociale netwerk inmiddels de grens van 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft gepasseerd.

Ook zouden er nog eens 240 miljoen mensen indirect in aanraking komen met Google+. Dat kan gebeuren door bijvoorbeeld op +1 te klikken achter een zoekresultaat of een notificatie van het netwerk in Gmail te selecteren. Het internetbedrijf probeert Google+ echter steeds meer te integreren in software en diensten zoals YouTube.

Naar mijn mening is Google+ geen tijdelijke hype maar iets waar online marketeers serieus rekening mee moeten houden. Steeds meer diensten van Google worden gekoppeld aan Google+ en er zouden inmiddels 3,3 miljoen Nederlandse gebruikers zijn. Het sociale netwerk mag dus niet meer ontbreken in de online marketingmix. Hieronder beschrijf ik een aantal mogelijkheden voor Google+ en bedrijven.

Lees verder..

Instagram inzetten voor je merk of bedrijf

Standaard

Het is al bewezen dat Instagram succesvol ingezet kan worden voor personal branding. Op het platform kun je een eigen kanaal creëren met foto’s en gebruikers kunnen je gaan volgen. In 2013 was Instagram de snelst groeiende app en daarom zouden bedrijven er ook mee aan de slag moeten. Maar hoe kun je de dienst inzetten voor je merk of bedrijf?
Lees verder..